Infonet - logo
Infonet - infrastruktura

Cjelina veća od zbroja svih dijelova

Klijentima možemo pružiti više jer je naša infrastruktura složena od vrhunskih komponenti.

Serveri u Hrvatskoj

Svi naši fizički serveri nalaze se u datacentrima u Zagrebu, pod neprekidnim nadzorom. Osiguranja od nestanka struje ili požara u samom su vrhu svjetskih sigurnosnih standarda datacentara te osiguravaju iznimnu dostupnost i sigurnost podataka te opreme.

Vrhunska mreža

Naša mrežna infrastruktura jedan je od najnaprednijih mrežnih sustava u Hrvatskoj. Sastoji se od redudantnog 10 G optičkog prstena između datacentara, koji osigurava redudantan i neometan pristup intenetu čak i u slučaju ispada jednog datacentra, ili jednog ili više uplink providera. U ovom trenutku raspolažemo kombiniranom propusnošću od više od 40 Gbps kroz nekoliko Tier 1 i Tier 2 providera, kao što su Cogent, Telia Sonera, DT, HT, CIX, Metronet, Iskon itd…

Svakodnevni backup

Sav sadržaj smješten na naše servere svakodnevno se arhivira na više razina backupa: 7 dnevnih, 4 tjedna i 1 mjesečni. Korisnici imaju mogućnost restora backupa kroz cPanel (R1Soft) ili zahtjevom prema našoj korisničkoj podršci. Kopije se svakodnevno migriraju na offsite backup servere i repliciraju u backup servere na drugoj lokaciji kako bismo zadržali brzinu restoranja podataka uza zadržavanje visoke sugurnosti, u skladu sa suvremenim standardima.

Najsuvremenija zaštita od malwarea i virusa

Implementirali smo najmoderniji sustav zaštite od malwarea u regiji. Sustav svakodnevnim skeniranjem detektira poznate ranjivosti u najčešće korištenim CMS-ovima te automatski instalira sigurnosne zakrpe za pronađene propuste ako to korisnik ne odradi sâm.

Osim automatskog patchanja ranjivih web aplikacija, implementirali smo i napredne sustave sprječavanja uploada zaraženog sadržaja te sustave skeniranja i detekcije zaraženog sadržaja, čime smo postali najsigurniji hosting provider na tržištu.

Naš Mailscanner sustav antivirusne i antispam detekcije za dolazne i odlazne e-mailove podigao je sigurnost e-mail komunikacije na sasvim novu razinu, kako za privatne tako i za poslovne korisnike. Visokopropusni sustav skeniranja outgoing e-mail prometa osigurava korisnicima dodatni sustav zaštite. U slučaju pojave spama od strane drugih korisnika, spam e-mailovi će biti blokirani te neće izići izvan naše infrastrukture. Na taj način spriječit će se blacklistanje mail servera od strane raznih RBL providera. Sustav je visokoredudantan i siguran od slučajnog blokiranja legitimnih mailova koji nisu spam te ne donosi nikakve latencije u isporuci e-mail prometa.

Napredni firewall sustavi i Anti DDOS zaštita

Naš napredan sustav firewala s brute force zaštitom te layer 7 WAF sustavima zaštite stavlja nas rame uz rame sa svjetskim web hosting providerima te potvrđuje činjenicu da stalno brinemo o svojim korisnicima, njihovu poslovanju i reputaciji.

Oprema provjerene kvalitete

Naša infrastruktura sastoji se od opreme renomiranih proizvođača kao što su Juniper, Cisco, HP, Supermicro, Dell, IBM i sl.. Glede usluga, sklopili smo partnerstva sa svim bitnijim dobavljačima softwarea kao što su Microsoft, RedHat, Centos, cPanel i dr..