Infonet - logo
Infonet - Usporedba hosting paketa

Neograničeni paketi – e-mail računi i mailboxi

S obzirom na naše dugogodišnje iskustvo, svjesni smo da je e-mail servis ključni dio poslovanja svake suvremene tvrtke, no također znamo i koliko je potrebno znanja, redovitog praćenja rada sustava te predanost tehničara, kako bi se osigurala redovna, pouzdana i sigurna isporuka e-pošte.

Antivirusna i antispam zaštita

Svi e-mail računi koje ste kreirali uključuju besplatnu antispam i antivirusnu zaštitu temeljenu na najpopularnijim i dokazano najefikasnijim rješenjima u industriji. Svaki pojedini korisnik može prilagoditi antispam zaštitu prema svojim potrebama, potpuno samostalno putem cPanela.

Siguran pristup e-mail servisu

Sigurnost e-maila sve više postaje tema poznata svakom pojedincu, stoga je pristup svim našim e-mail poslužiteljima moguća i putem protokola koji su dizajnirani za sigurni prijenos podataka preko Interneta (SSL ili TLS). To sprječava da netko presretne vašu lozinku prilikom prijave na naš poslužitelj, te također ne može čitati upozorenja koja se kreću između našeg poslužitelja i vašeg klijenta.

Kontrolom sprječavamo zloupotrebu vašeg mailboxa

Sve sigurnosne mjere na našim stranicama u nekim slučajevima ne mogu spriječiti napadače da dobiju pristup vašem e-mail računu. Najčešći razlog je računalo zaraženo malwareom ili slaba lozinka za pristup e-mail računu. U većini slučajeva takvi se e-mail računi upotrebljavaju za slanje spama.

Također, za shared hosting ograničili smo slanje e-mail poruka s jedne domene (web stranice) na tisuću mailova po danu. Prema našem dosadašnjem iskustvu, to je dovoljno za normalno poslovanje, a da također sprječava i zloupotrebu slanja spama. Slanje spava otežava isporuku mailova svim korisnicima na istom poslužitelju, te može prouzročiti probleme poput blacklistanog IP-a servera.

Osim navedenog, naš napredni firewall sprječava pokušaje probijanja lozinke nagađanjem, a naš monitoring sustav stalno nadgleda rad e-mail servera te nas također obavještava u slučaju bilo kojeg problema kako bi naši tehničari mogli odmah odreagirati.

Pristup e-mail računima

Svjesni smo da naši korisnici imaju različite potrebe za rad sa svojim e-mail računom, pa smo vam omogućili pristup putem standardnih e-mail klijenata kao što su Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird, Apple Mail i slično te putem mobilnih uređaja (iOS, Android i Windows Phone). Osim navedenog, e-mailu možete pristupiti i putem online sučelja, koji također funkcionira na mobilnim uređajima.

Za primanje e-mail poruka, dostupni su vam POP3 i IMAP protokoli, a za slanje koristimo standardni SMTP protokol. Alternativno, možete sve vaše dolazeće poruke preusmjeriti na neku postojeću e-mail adresu, poput gmail.com adresa.

Mogu li stvarno kreirati neograničen broj e-mail računa?

Možete! Imate li više od 100 zaposlenika? Slobodno otvorite e-mail račune za svih, bez ikakvih dodatnih troškova.

Naši mail serveri su optimizirani za brz i siguran rad, te slanje i primanje e-mail poruka. Također ih možete koristiti i za dugoročno spremanje poruka, no nisu direktno tome namijenjeni. Stoga, standardna veličina svih naših mailboxa je 1000 MB, što je prema našem iskustvu dovoljno za neometan rad 95% korisnika. Za sve naše korisnike kojima je ipak potreban veći mailbox, omogućili smo povećanje mailboxa na 1, 3 ili 5 GB na svim shared hosting serverima.

Ukoliko vam je potrebno i više od navedenog, slobodno nas kontaktirajte, rado ćemo vam napraviti ponudu specijalno prema vašim potrebama.